abonneren

Nieuwe producten van Garmin, nog even geen Nüvifone

Fabrikant van navigatieapparatuur Garmin introduceert deze maand drie autonavigatieproducten. De Nüvifone laat helaas nog op zich wachten. De drie nieuwe pnd's zijn de Nüvi 205, de Nüvi 860 en de Nüvi 5000. De 205 beperkt zich tot het strikt noodzakelijke. Geen toeters en bellen, simpelweg navigatie en daarom lekker goedkoop. Adviesprijs is 149 euro. De 860 onderscheidt zich door spraakherkenningtechnologie. Oftewel, plaatsnamen of postcodes intoetsen is niet meer nodig. Dit model kost 599 euro.
De Nüvi 5000 is een high-end navigatiesysteem met een 5,2 inch scherm en beschikt over een video-aansluiting voor bijvoorbeeld een webcam wat achteruit inparkeren moet vereenvoudigen. Volgens Garmin een geschikte gps voor taxi's en campervans. Alle modellen zijn voorzien van een nieuwe interface.

Andere navigatieproducten voor fiets- en hardloopgebruik doen deze maand ook hun intrede: de Colorado, de Edge 705 en de Forerunner 405.

Op de Nüvifone is het nog even wachten tot dit najaar. Dit apparaat is een smartphone met gps: telefoon, navigatie, email, mp-3 etc. U kunt hiermee bellen en navigeren tegelijk. Een belletje wordt automatisch voorzien van een 'geotag' zodat u meteen weet waar de beller zich bevindt. Elke plaats kunt u geotaggen, doorsturen naar iemand die beschikt over een telefoon met gps zodat die ene er meteen naartoe kan navigeren. Kortom, volledige integratie van communicatie en navigatie. Het is alleen de vraag of het allemaal zo soepeltjes werkt zoals Garmin doet geloven. Maar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie