abonneren

Nieuwe Phoenix-BIOS draait Linux als Windows faalt

Het bedrijf Phoenix Technologies gaat een op Linux-gebaseerd systeem ontwikkelen waarmee gebruikers applicaties kunnen blijven gebruiken wanneer Windows kuren vertoont.Linux wordt steeds populairder als ingebouwd besturingssysteem. Het bedrijf Phoenix - dat naam maakte als de belangrijkste ontwikkelaar van BIOS voor pc's - werkt samen met verschillende partnersom Linux in pc's te gaan gebruiken als een "backup"-besturingssysteem wanneer het Windows-besturingssysteem kuren vertoont.
Het idee is dat een ingebouwd Linux-besturingssysteem de firmware of BIOS van het hoofdbesturingssysteem  ‘assisteert' zodat applicaties altijd vanuit één van de twee besturingssystemen opgestart kunnen worden.

Het "bypass"-systeem wordt gebouwd op het HyperCore virtualisatieplatform van Phoenix. In het pakket zullen waarschijnlijk ook de "remote management tools" van SupportSoft zitten. Hierdoor wordt het mogelijk om Windows op afstand te beheren en diagnostische programma's te draaien ondanks dat Windows is vastgelopen of dat de gebruiker niet meer verder kan werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: