abonneren

Nieuwe Philips-monitor met aanwezigheidssensor

MMD, de nieuwe onderneming achter Philips-monitors, introduceert een lcd-monitor met PowerSensor. Wanneer de gebruiker even weggaat wordt de schermverlichting een tandje lager gezet.De monitor is gericht op zakelijke gebruikers. De PowerSensor-technologie zorgt ervoor, dat de monitor weet wanneer de gebruiker al dan niet aanwezig is. Gaat de gebruiker even weg om een kop koffie te halen, dan schakelt de felheid van de monitor terug naar 50% van de normale waarde. Ook het energieverbruik gaat daarmee met de helft omlaag.
Het scherm schakelt onmiddellijk terug naar de normale wanneer de gebruiker terugkomt. Het is de bedoeling dat bedrijven op die manier op hun energierekening kunnen besparen, zonder daar moeite voor te hoeven doen. 

De PowerSensor is gebaseerd op infrarood-technologie, omdat dit de minste kans op interferentie met andere kantoorartikelen zoals draadloze toetsenborden, muizen en mobiele telefoons oplevert. De afstand waarmee de PowerSensor rekening houdt is instelbaar op een afstand van 30 tot 120 centimeter. Volgens de fabrikant werkt de monitor beter dan andere stroombesparende maatregele, zoals een screensaver, die pas na enkele minuten inschakelt. De monitor zelf is natuurlijk ook van milieuvriendelijker materialen gemaakt.


Vanaf begin juli is de Philips Brilliance LCD monitor met PowerSensor verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR 199 exclusief BTW.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord