abonneren

Nieuwe Palm Pre-update fixt iTunes-synchronsatie niet

Palm heeft sinds gisteren een nieuwe update voor zijn webOS klaar. Palm Pre-gebruikers krijgen deze update automatisch aangeboden. webOS 1.2 bevat een aantal prettige verbeteringen, maar synchronisatie met iTunes keert voorlopig niet meer terug.Het kat-en-muis-spel tussen Palm en Apple lijkt voorlopig beslecht in het voordeel van de laatste. Met de introductie van iTunes 9 maakte Apple het weer onmogelijk voor Palm om zijn Pre-smartphone te synchroniseren met iTunes.
De verwachting was dat webOS 1.2 deze functionaliteit weer in ere zou herstellen, maar het lijkt er nu op dat Palm eieren voor zijn geld kiest. Vermoedelijk heeft Palm een flinke tik op zijn vingers gehad van het USB Implementers Forum, dat het niet acceptabel vindt dat Palm stiekem gebruik maakt van de Vendor ID van Apple.

webOS 1.2 brengt een verbeterde applicatiewinkel (App Catalog) die ook meteen voorbereid is op betaalde applicaties. Een 'share'-knop maakt het mogelijk anderen op de hoogte te stellen van interessante applicaties. Het is nu mogelijk te downloaden met de browser, tekst te kopiëren en plakken, Amazon mp3-bestanden te downloaden over 3G (voorheen alleen wifi) en afspraken te koppelen aan een telefoonnummer en Google Maps. Naast Facebook wordt nu ook LinkedIn ondersteund binnen de contactgegevens van personen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie