abonneren

Nieuwe Palm past niet meer in handpalm

Ziet u het grote apparaat links op de foto? Dat is de Foleo, de nieuwste gadget van Palm. Het is een zogenaamde 'mobile companion', bedoeld om te gebruiken samen met een smartphone. De Foleo heeft een groot scherm en een volledig toetsenbord waarmee e-mail en documenten die op een smartphone staan, kunnen worden bekeken en bewerkt.
Wanneer e-mails en attachments op een Foleo worden bewerkt, worden de veranderingen ook op de smartphone weergegeven. Met één druk op de knop blijven de Foleo en de smartphone waarmee hij verbonden is de hele dag gesynchroniseerd. Naast e-mail is de Foleo ook voorzien van e-mail, full-screen internet-browser en editors of viewers voor onder meer zoals Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-bestanden. De Foleo wordt gesynchroniseerd via Bluetooth en gebruikt de (ingebouwde wifi-) radio om verbinding met het internet te maken.

De keuze voor een apparaat dat een stuk minder handzaam is dan reguliere pda's is een bewuste. "Smartphones zullen de meest gebruikte pc's ter wereld worden en zullen uiteindelijk net zo veel kunnen als desktop-pc's," zegt Jeff Hawkins, de oprichter van Palm. "Soms heeft men echter behoefte aan een groot scherm en een volledig toetsenbord. Omdat smartphones steeds kleiner worden, moeten deze groter worden."

Het zeer snel toenemende gebruik van mobiele e-mail vergroot de vraag naar een nieuwe vorm van mobile computing. Naar schatting zullen er tegen het eind van 2007 wereldwijd ongeveer 24,2 miljoen draadloze e-mail-accounts in gebruik zijn. In 2010 zal dit aantal omhooggeschoten zijn naar 199 miljoen. De Foleo zal overigens voorlopig alleen in Amerika op de markt komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord