abonneren

Nieuwe nVidia-gpu's lopen vertraging op

Het loopt niet echt lekker bij nVidia. Het bedrijf krijgt zijn volgende-generatie-gpu, de GT300, dit jaar niet de deur meer uit. De GT300 wordt nu pas verwacht in 2010 en de tussenliggende GT21x-gpu's (GT215, GT216, GT218) zijn nog nergens te bekennen.Een paar weken geleden beloofde nVidia nog dat de eerste GT300-gpu's in oktober op de markt zouden komen. Dat dit een onhaalbare deadline was, was al duidelijk aan de tapeout die pas in juni zal plaatsvinden.Waarom de tapeout pas in juni uitgerold kan worden is niet duidelijk; sterker nog.
Wel duidelijk is dat nVidia alle zeilen bij zal moeten zetten om de GT300 nog in Q1 2010 de deur uit te krijgen.

Tussen de huidige gpu's en de GT300 zit een gat dat opgevuld moet worden met de GT215 (lowend), GT216 (midrange) en GT218 (highend). Vreemd genoeg blijft nVidia muisstil over deze gpu's; het bedrijf concentreert zich juist op zijn eerste 40nm mobiele gpu, die spoedig gereed moet zijn. Leuk en aardig, maar deze gpu kampt met een behoorlijk lage yield, wat dramatisch is voor een chip die in flinke volumes verkocht moet gaan worden.

Zolang het stil blijft rondom de GT21x-gpu's heeft nVidia geen weerwoord voor ATI's Radeon HD 4770. nVidia vraagt zijn partners om de GeForce 9800 niet tegenover deze kaart te zetten, omdat het de prijs hiervoor niet laag genoeg kan krijgen. Hetzelfde geldt voor de GTS 250. De eerste nieuwe gpu's worden nu rond Computex verwacht, wat concreet betekent dat nVidia tot het derde kwartaal van dit jaar geen antwoord heeft op de HD 4770.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord