Nieuwe Nintendo DSi vanaf 3 april te koop

Op 3 april lanceert Nintendo haar nieuwe, draagbare spelsysteem, de Nintendo DSi. De Nintendo DSi is de dunste en lichtste telg uit de Nintendo DS-serie, en zal worden geleverd in zwart en wit. De Nintendo DSi is voorzien van twee bewegingsgevoelige camera's. De camera's kunnen gezichtskenmerken en de bewegingen die de speler maakt nauwkeurig registreren. Hierdoor wordt het mogelijk om speciaal ontwikkelde software met bewegingen te besturen, door het bovenlichaam, handen, armen of het hoofd voor de camera te bewegen.

De camera's van de Nintendo DSi bevinden zich aan de binnen- en buitenzijde van het opklapbare deksel. Gebruikers kunnen zo foto's van zichzelf, van familieleden en vrienden maken. De ingebouwde camerasoftware is voorzien van 11 speciale camera-effecten die op foto's kunnen worden toegepast. De Nintendo DSi kan ook worden gebruikt als een digitale fotolijst. Foto's kunnen draadloos worden uitgewisseld met familieleden en vrienden.

Gebruikers kunnen het systeem aanpassen door spellen en softwaretoepassingen te downloaden in de DSi Shop. Zo is er een toepassing waarmee geanimeerde cartoons kunnen worden gemaakt, of foto's en geluidsbestanden worden samengevoegd tot een klein filmpje. Vanaf de dag van de lancering kunnen gebruikers de Nintendo DSi Browser gratis downloaden, zodat ze met de Nintendo DSi toegang hebben tot het internet.

De Nintendo DSi is met zijn matte afwerking 12 procent dunner dan de Nintendo DS Lite. De Nintendo DSi is zo ontworpen dat spelers bijna al hun bestaande Nintendo DS-titels kunnen gebruiken. Het is voor spelers die al in het bezit zijn van een Nintendo DS console, maar willen overstappen naar het nieuwe systeem, niet nodig om een nieuwe verzameling aan te leggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: