abonneren

Nieuwe mobiele build voor Windows 10

Het is de laatste maanden behoorlijk stil geweest rondom Windows 10 voor mobiele telefoons, maar daar moet nu verandering in komen. Nadat Microsoft stil was geweest over nieuwe builds tijdens de IFA-beurs brengt het bedrijf dinsdag een nieuwe mobiele versie van Windows 10 uit voor Lumia's. Die moet vooral zorgen dat foto's beter worden weergegeven.
In de nieuwe build, 10536, worden een flink aantal bugs opgelost. Zo is het weer mogelijk om een hotspot op te zetten - dat kon in oudere builds niet. Ook is de bug met tweefactorauthenticatie gerepareerd. Als gebruikers die inschakelden konden ze hun telefoon in sommige gevallen niet meer aanzetten.

Foto-app

Daarnaast zitten er vooral verbeteringen in de foto-apps van het OS. Vooral de 'Photos'-app is flink vernieuwd, zodat het mogelijk is om foto's van OneDrive direct in de app te bekijken. Voor het bekijken van foto's is er ook genoeg aangepast. Je kunt er 'favorieten' mee instellen, en het zoomen in een foto gaat soepeler.

Gebruikers die de Technical Preview bekijken moeten wel de Photos-app eerst updaten vanuit de Store. De update naar 10536 kan via het Windows Insider-programma OTA worden gedownload.

Mobiele builds

De nieuwe build is vermoedelijk één van de laatste builds van Windows 10 Mobile. Microsoft geeft in oktober een groot evenement waar het een aantal nieuwe Windows 10-apparaten laat zien. Vooral op mobiel gebied is Microsoft lang stil geweest, en de Technical Previews voor Lumia-telefoons kregen een stuk minder aandacht dan die voor de desktop.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Lumia, Windows 10 Mobile, Build, windows 10 mobiel, build 10536