abonneren

Nieuwe Microsoft-dienst Hohm helpt stroom besparen

Microsoft is in de VS gestart met een gratis online dienst waarmee gebruikers hun energieverbruik kunnen meten. Geïnteresseerden melden zich met hun Windows Live ID aan bij Hohm.Aan de hand van hun postcode kunnen ze daarna hun energieverbruik met de regionale waarden en met de nationale verbruikscijfers vergelijken. Vullen ze ook hun woonoppervlak en bijvoorbeeld het merk van de boiler of cv-ketel in, dan krijgen ze nog specifieke aanbevelingen om het energieverbruik nog verder omlaag te brengen.
Microsoft gebruikt daarvoor gegevens van het Lawrence Berkeley National Laboratory en het Amerikaanse ministerie voor energie. De gegevens die gebruikers leveren worden ook weer gebruikt om het systeem nauwkeuriger te laten meten en voorspellen.

Microsoft werkt samen met een aantal energieleveranciers, waarbij de gebruikers op termijn ook hun energieverbruik online kunnen bekijken en analyseren. Bedrijven die eigen energie-applicaties voor hun klanten willen ontwikkelen kunnen een Software Development Kit downloaden bij Microsoft. De techniek achter Hohm maakt deels gebruik van de zoekmachine Bing en het cloud-platform Azure. 

Google heeft al een soortgelijke online dienst met de naam PowerMeter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie