abonneren

Nieuwe MacBooks: metaal en milieu

Gisteravond laat (want: in Amerika) heeft Apple de volledig vernieuwde MacBook-serie aan het publiek gepresenteerd. Wat direct opvalt is de behuizing: die is volledig van metaal. Daarnaast zijn de prijzen verlaagd en zijn de notebooks nog eens zo milieuvriendelijk mogelijk.Zowel de nieuwe MacBook als de 15-inch MacBook Pro hebben allebei een behuizing uit één stuk aluminium. Da's best bijzonder, want: "Tot nu toe werden notebooks altijd uit diverse onderdelen samengesteld.
We hebben al die losse onderdelen nu vervangen door slechts één onderdeel: een behuizing uit één stuk", aldus een woordvoerder.

Daarnaast hebben de nieuwe MacBooks een glazen touchpad met multitouch dat je in kunt drukken. De MacBook en de MacBook Pro lijken in deze generatie overigens sprekend op elkaar en hebben bijvoorbeeld allebei een verlicht toetsenbord. Door de zwarte rand om het scherm passen ze ook goed bij de iMac.

Grafisch zijn er wel wat verschillen. De MacBook moet het doen met een GeForce 9400M terwijl de 15 inch MacBook Pro maar liefst twee grafische chips heeft. Een 9400M zoals in de MacBook voor het normale werk en een GeForce 9600M GT voor het zwaardere werk. Via een instelling kun je wisselen tussen de twee chips.

De nieuwe MacBook is er vanaf 1199 euro met een 2 GHz Intel Core 2 Duo processor en 2 GB geheugen, terwijl de MacBook Pro begint bij 1799 euro met een 2,4 GHz Intel Core2 Duo processor met 2 GB geheugen. De goedkoopste MacBook is overigens nog van het ‘oude' witte model en kost nu 949 euro, heeft een processor van 2,1 GHz en 1 GB geheugen.

Daarnaast voldoen ze ook aan strenge milieu-richtlijnen. Er zitten geen gebromeerde vlamvertragers meer in, binnenin zijn alleen pvc-vrije kabels en componenten gebruikt en alle modellen hebben een energiezuinig scherm met led-achtergrondverlichting dat geen kwik bevat en is gemaakt van arseenvrij glas.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie