abonneren

Nieuwe MacBooks hobbelen van bug naar bug

De nieuwe MacBooks krijgen steeds meer kritiek over zich heen. Bugvrij zijn ze namelijk allerminst: er treden problemen op met de grafische kaart, de slaapstand en ook het installeren van nieuwe geheugenmodules schijnt een ware studie te vereisen.Hetprobleem met de grafische kaart valt terug te voeren op nVidia, dat nog steeds forse problemen met het productieproces heeft. Denieuwe MacBooks maken gebruik van de 9400- (MacBook) en 9600-chips(MacBook Pro) van nVidia en beiden zijn niet bugvrij.
Vooral de 9600 heeft de neiging er spontaan mee op te houden wanneer de temperatuur te hoog wordt. Hoewel nVidia beweert dat er niets aan de hand is, heeft The Inquirer de chips aan een nader onderzoek onderworpen om aan te tonen dat de productieproblemen bij nVidia nog steeds bestaan.

Ook de slaapstand blijkt een heikel punt voor Apple. Gebruikers melden dat hun MacBook om de minuut weer uit de slaapstand ontwaakt, waardoor de accu leeggetrokken wordt. Andere gebruikers melden dat het wel lijkt alsof de laptop zich in slaapstand bevindt, maar de accu desondanks toch leeggetrokken wordt. Apple claimt dat een reset van het geheugen en de controllerchip het probleem verhelpen, maar voor veel gebruikers is dit niet zo. In deze gevallen vervangt Apple de gehele MacBook.

Qua geheugenuitbreiding valt er ook nog het één en ander op Apple aan te merken. Geheugenreepjes van gevestigde namen als Corsair en OWC schijnen namelijk niet te werken in de MacBook, ook al voldoen ze (op papier) aan alle gestelde specificaties. Het gebruik van dit soort reepjes zorgt voor vreemd gedrag en zelfs crashes. Vreemd genoeg werkt het ram dat Apple zelf verkoopt wel prima.

Het probleem met het trackpad, dat matig tot slecht reageerde, lijkt sinds de laatste firmwareupdate eindelijk opgelost. Of de overige problemen ook via het firmware opgelost kunnen worden, zal de tijd uitwijzen...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord