abonneren

Nieuwe MacBook Air van Apple

Apple heeft de MacBook Air vernieuwd en gelijk een kleinere versie geïntroduceerd met een schermdiagonaal van 11,6 inch.Apple maakt met de nieuwe ultra compacte en dunne MacBook Air een opvallend statement: hetweglaten van allebewegende onderdelen. Zo is er geen optische drive meer en is de harde schijf vervangen door een solid state disk (ssd).
Voordelen hiervan zijn een hogere snelheid een hogere betrouwbaarheid, een ssd crasht immers niet. Ook is een ssd kleiner en lichter.

Het nieuwe 11-inch-model weegt maar 1,06 kg en is daarmee het lichtste notebook dat Apple ooit gemaakt heeft. De accu gaat in dit notebook zeven uur mee en het apparaat kan tot 30 dagen standby staan. Net als de eerdere exemplaren is de nieuwe Air uit één stuk aluminium vervaardigd (unibody) en is op het dikste punt 1,7 cm dik. Gebleven zijn een volwaardig toetsenbord en de veelgeprezen multitouch trackpad. Een webcam ontbreekt niet.

Intern is Apple nog wel conservatief  met een Intel Core 2 Duo processor. De de 11-inch Air draait op 1,4 GHz en de 13-inch versie is geklokt op 1,86 GHz. De nieuwe Macbook Air is met beide schermformaten te koop met een ssd in verschillende grootte van € 999 tot €1599.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie