abonneren

Nieuwe luxe smartwatch LG werkt niet op Android Wear

LG's nieuwste smartwatch, de chique LG Urbane, krijgt een eigen besturingssysteem. De 'gewone' variant van de telefoon draait op Android Wear, maar de 4G-variant krijgt een besturingssysteem dat LG speciaal zal ontwerpen voor het apparaat.
Dat zegt een topman van LG tegen The Verge. Veel details wil het bedrijf niet kwijt, behalve dat de smartwatch niet draait op Android Wear, het OS dat wel werd gebruikt in bijvoorbeeld de G Watch en de G Watch R. Ook wordt niet gewerkt met WebOS, het besturingssysteem dat LG een paar jaar geleden overnam.

In plaats daarvan gebruikt LG een nieuw systeem dat het nog niet heeft onthuld. Daarover wordt hopelijk volgende week tijdens het Mobile World Congress meer bekend gemaakt.

Alleen 4G

Overigens gaat het dan alleen om de 4G-versie van de Urbane-smartwatch. Dat is een variant van het reguliere horloge waarop je ook zelf via 4G op internet kunt. Ook is het mogelijk om via VoIP te bellen met het horloge.

Android Wear

Het lijkt er niet op dat LG uit principe afstapt van het universele Android Wear. Dat besturingssysteem werkt alleen als het gekoppeld is met een Android-smartphone. Je kunt dat besturingssysteem dus niet autonoom gebruiken met een sim-kaart.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: lg g watch urbane, lg g watch