abonneren

Nieuwe Laptop: Vind een die bij jou past

Op zoek naar een nieuwe laptop? Zo ja, dan zal je vast al hebben ontdekt dat altijd moeilijker is dan je denkt.

Als je de juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet waarvoor je het wilt gebruiken. Geen enkel apparaat is hetzelfde en ze hebben zo elk hun eigen voor en nadelen. Een laptop met een kleine processor zal niet ideaal zijn voor een gamer, maar deze kan juist perfect zijn voor iemand die alleen onderzoek hoeft te doen op het internet. We hebben de rest van dit artikel gebaseerd op drie typen laptopgebruiker; studenten, ontwerpers en gamers.

Studenten

Een groot probleem waar de meeste studenten mee te maken hebben is een tekort aan geld. Dat is dan ook voor de meesten de belangrijkste overweging bij het kopen van een nieuwe laptop. In dat geval is de Toshiba Chromebook een goede optie. Het is klein en lichtgewicht, waardoor het ideaal is om mee te nemen naar lessen of lezingen. Het apparaat is niet enorm krachtig, maar het voldoet prima voor schoolwerk.

Ontwerpers

Apple producten zijn al jarenlang populair in de designwereld, vanwege de nadruk die het bedrijf zet op gebruiksgemak. OS X, die bij een Macbook Pro geleverd wordt, is gebouwd op UNIX, wat het leven van vele webdesigners een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. Aan de standaard geleverde applicaties is duidelijk te zien dat Macbooks gemaakt zijn voor de creatieve professional.

Gamers

Voor echte gamers is een krachtige laptop de enige optie. In de meeste gevallen zullen desktops meer kracht kunnen leveren dan laptops, maar dan moet je inleveren aan flexibiliteit. Als je zoekt naar een laptop die genoeg kracht heeft om al je gamebehoeften te voorzien hoef je niet verder te zoeken dan de Alienware 17. Er zit wel een flink prijskaartje aan, namelijk zo’n € 1599, maar dan heb je ook wat. De prestaties zijn te vergelijken met de beste desktops dankzij de Intel Core i7-4710HQ processor en de 17 inch Full HD beeldscherm.


Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Studenten, ontwerpers, Dell, Gamers, Macbook Pro, Toshiba