abonneren

Nieuwe iPod touch en Apple TV in september

Volgens John Gruber van Daring Fireball komt er binnen enkele weken een iPod touch met twee camera's en Retina-display aan. En Engadget weet ons te vertellen dat de Apple TV een nieuwe leven krijgt onder de naam iTV...
mét apps!

In een blogpost over de Dell Streak vermeldt John Gruber en passant dat we over enkele weken een nieuwe iPod touch met twee camera's en Retina-display kunnen verwachten. Dat de iPod touch een camera krijgt, lijkt inmiddels onomstotelijk vast te staan. Zo lekte er eerder een foto uit van de behuizing, waarin een uitsparing voor een camerasensor te zien is. Ook zijn er aanwijzingen gevonden dat Apple zijn FaceTime-techniek wil laten werken op basis van e-mailadressen in plaats van telefoonnummers; een logische stap voor de iPod touch, die geen gsm aan boord heeft.

Interessanter is het nieuws van Engadget, die uit betrouwbare bron heeft vernomen dat er een gloednieuwe Apple TV aan zit te komen. Deze zou echter geen Apple TV maar iTV heten en $ 99 gaan kosten. De componenten van de iTV zouden vrijwel identiek zijn aan die van de iPhone 4. Er wordt gebruik gemaakt van iOS 4, waardoor de iTV apps kan draaien. Belangrijk is de introductie van een streaming iTunes-dienst, die gekoppeld wordt aan de iTV. Volgens Engadget ondersteunt de iTV helaas geen 1080i/1080p-output.

Engadget

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie