abonneren

Nieuwe iPod krijgt iPhone-uiterlijk en -bediening

Uiteraard zijn het alleen nog maar geruchten, aangezien Apple alles zo stil mogelijk probeert te houden, maar het kopstuk van de volgende generatie iPods heet de iPod Touch. De iPod draait op een mobiele OS X-variant, net als de iPhone, en krijgt een gelijksoortig touchscreen mee.De 'gelekte' informatie omtrent de nieuwe iPod leert ons dat er gebruik gemaakt wordt van een 480x272-touchscreen en dat het clickwheel verdwenen is. De iPod Touch zou erg veel op de iPhone lijken, maar de behuizing zou wat dikker zijn. Dat zou duiden op de aanwezigheid van een harde schijf.
Aan de andere kant is bekend dat Apple nog zwaarder wil inzetten op flashgeheugen, dus het is goed mogelijk dat er een dunnere iPod Touch verschijnt die uitgerust is met 8, 16 of 32 GB aan flash.

Op Gizmodo is een foto uitgelekt van de nieuwe iPod nano, ook voorzien van een breedbeeld videoscherm. De foto schijnt echt te zijn, gezien de paniekige reactie van Apple, en is inmiddels van alle sites verdwenen. Een mockup is nog wel bij Engadget te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: