abonneren

Nieuwe iPhone firmware geeft lokatiebepaling

Sinds de lancering van de iPhone 200 dagen geleden heeft Apple van de trendy smartphone vier miljoen stuks verkocht. Op dit moment staat de iPhone met 19,5 procent op de tweede plaats van meestgebruikte smartphones; na de Blackberry (39 procent) en voor Palm (9,8 procent)Op de Macworld-conferentie maakte Steve Jobs bekend welke nieuwe functies infirmware versie 1.1.3 voor de iPhone zitten:

* Lokatiebepaling. Dit zal echter niet via GPS zijn - omdat de iPhone geen antenne heeft - maar in de VS via Skyhook-plaatsbepaling. Europese gebruikers kunnen de triangual meting van Google gebruiken om hun positie te bepalen.
* Webclips. Dit zijn websites - of een gedeelte van een website - die de gebruiker als een icoontje kan toevoegen aan het homescreen.
* Aanpasbaar homescreen. Met de nieuwe firmware kunnen iPhone-gebruikers het homescreen aanpassen en meerdere homescreens maken. Een gebruiker kan maximaal negen homescreens maken.

De iPhone krijgt tevens de mogelijkheid om SMS-berichten naar meerdere mensen tegelijk te sturen en ondersteuning voor hoofdstukken (chapters), ondertitels, andere talen, en songteksten (lyrics). De nieuwe firmware kan vanaf deze week gratis worden gedownload.

Opvallend was dat Steve Jobs helemaal geen aankondigingen deed over een Europese versie van de iPhone. Het lijkt er op dat Europese trendsetters nog een jaar moeten wachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: