abonneren

Nieuwe Intel Core processoren aangekondigd op CES

Intel heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas nu officieel zijn nieuwe 2010 Intel Core processorfamilie geïntroduceerd.
Deze nieuwe processors bieden intelligente prestaties, onder andere met Intel Turbo Boost Technology voor laptops, desktops en inbouwsystemen.

De nieuwe Intel Core i7, i5 en i3 zijn gemaakt met Intels nieuwe 32nm productieprocédé dat - voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf - meteen gebruikt wordt voor processors op verschillende prijsniveaus. Nu kunnen ook high-definition graphics geïntegreerd worden op de processorchip.

Kort samengevat zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe processoren:

* Standaard processors nu met Intel Turbo Boost Technology, dat de prestaties van de processor automatisch aanpast aan de actuele behoefte

* Eerste 32 nanometer procédé en de eerste keer dat Intel chips in volume produceert volgens een nieuw procédé en meteen op verschillende prijsniveaus.

* Pc's met Intel Core i5 processors zijn ongeveer twee maal zo snel als vergelijkbare bestaande pc's, waardoor het downloaden van foto's, video's en muziek merkbaar sneller verloopt

* Historische mijlpaal: processors met geïntegreerde graphics en Intels tweede generatie high-k metal gate transistors

* Behalve voor laptops en pc's, zijn de nieuwe processors ook bedoeld voor geldautomaten, kiosks en digitale displays. Ruim 10 nieuwe chipsets en nieuwe 802.11n WiFi- en WiMAX-producten, met nieuwe Intel My WiFi-functies.

Intotaal kondigt Intel meer dan 25 nieuw processoren met daarnaast nog de bijbehorende periferie als chipsets, draadloze netwerkadapters. De wifi- en wimax-adapters gaan tegenwoordig onder naam Centrino door het leven. De processoren ook voor de notebooks heten nu allemaal Core i (3,5 of 7) processoren.

Bron: Intel

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie