abonneren

Nieuwe HP-baas blijft bij gekozen strategie

De nieuwe CEO van HP, Meg Whitman heeft geen plannen de door haar voorganger ingezette strategie te veranderen.

HP blijft achter de aankoop van softwarebedrijf Autonomy staan en ook de verzelfstandiging van de pc-divisie is niet van de baan.

De directie van HP is niet van plan de in augustus ingezette strategie te veranderen. Er is na de wisseling van CEO veel gespeculeerd over het mogelijk terugdraaien van deze ingrijpende beslissingen. Vooralsnog is van een aanpassing van de strategie om HP om te vormen tot een software-bedrijf, dus nog geen sprake.

Meg Whitman heeft ook geen ervaring met een hardware producerend bedrijf. Als ex-eBay CEO heeft zij vooral ervaring op de consumentenmarkt en weinig met de zakelijke dienstverlening. Ze heeft als bestuurslid van HP tot nu toe weinig kennis van de interne bedrijfsstructuur van HP. Het is volgens analisten dan ook de vraag hoe succesvol Whitman als nieuwe CEO bij HP zal zijn.

Rahul Sood een ex HP-manager en de oprichter van Voodoo PC, heeft eerder deze maand gezegd dat de Personal Systems Group (PSG) de grootste kracht van HP is. Voodoo was een bedrijf dat bijzondere design pc’s en notebooks maakte. Dit bedrijf is een paar jaar geleden door HP ingelijfd.

Via: Xbitlabs

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie