abonneren

Nieuwe heatsink moet problemen Xbox 360 oplossen

Het lijkt erop dat Microsoft aanpassingen heeft aangebracht aan het koelsysteem van de Xbox 360. Te veel gebruikers klagen over de 'Red Ring of Death', wat inhoudt dat de console oververhit is geraakt. Nieuwe Xbox 360's zijn voorzien van een nieuwe heatsink en een heatpipe.Foto's op de Franse websiteLogic-Sunrise laten foto's zien van een nieuwe koelmethode voor de Xbox 360.
De oude heatsink is vervangen voor een ander model. Daarnaast heeft Microsoft tussen de heatsink en een andere heatsink een heatpipe geplaatst.

Een probleem met de oude serie was dat bij langer gebruik het moederbord oververhit raakte en licht van vorm veranderde. Hierdoor maakte de cpu en gpu geen goed contact meer. Bij de Xbox 360 Elite heeft Microsoft de cpu en gpu voorzien van epoxyhars om zo dit probleem te voorkomen. Of de nieuwe Xbox 360-serie ook voorzien is van epoxy is nog niet duidelijk.

Overigens is de kans groot dat Microsoft later dit jaar over gaat stappen van een 90nm-procédé naar een 65nm-procédé. De 'die shrink' heeft een lagere temperatuur van de cpu en gpu tot gevolg, waardoor het hitteprobleem ook opgelost zou moeten zijn.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie