abonneren

Nieuwe gps-satelliet blijkt onnauwkeurig

De meest recente gps-satelliet die door het Pentagon in een baan om de aarde is geschoten, werkt niet naar behoren. Er wordt nu gevreesd dat dit door een ontwerpfout komt en dat alle andere nieuwe gps-satellieten die bijna klaar zijn met hetzelfde probleem kampen.De satelliet is ontworpen door Lockheed Martin en in maart gelanceerd. De satelliet zou 'prestatieproblemen' vertonen en in oktober wordt de satelliet aan een flink arsenaal aan tests onderworpen om te zien of het probleem opgelost kan worden. Het probleem lijkt te zitten in de toevoeging van een nieuwe zendfrequentie, L5.
Deze frequentie zal in de toekomst gebruikt worden door de luchtvaart, maar het signaal lijkt een storende werking te hebben op andere signalen van de satelliet. De nauwkeurigheid van het gps-systeem is hier het slachtoffer van. Waar gps-signalen over het algemeen gebruikt kunnen worden om de positie tot op 0,6 meter nauwkeurig te bepalen, is de nauwkeurigheid bij de nieuwe satelliet slechts 6 meter. Boeing heeft al twaalf van deze satellieten klaar liggen voor lancering.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord