abonneren

Nieuwe game leert kinderen gezond eten en bewegen

Het aantal dikke kinderen neemt nog steeds toe. Om deze ontwikkeling af te remmen heeft de Amerikaanse gezondheidsorganisatie Kaiser Permanente een online game gelanceerd waarin kinderen leren welk voedsel goed voor ze is. Na 20 minuten worden de kinderen automatisch uit de game gegooid.De game ‘The Incredible Adventures of the Amazing Food Detective' moet kinderen tussen de 9 en 10 jaar leren hoe ze gezond kunnen eten en fit kunnen blijven.
In tegenstelling tot andere online games die proberen om de kinderen zo lang mogelijk achter de computer te houden, spoort de Food Detective kinderen aan om naar buiten te gaan en te bewegen. Voor dit doel zit er een functie in de game waardoor kinderen na 20 minuten automatisch uit de game worden gegooid. Ze kunnen pas 60 minuten later weer de game opstarten.

"Kinderen brengen teveel tijd door voor de televisie en de voorbeelden die ze krijgen over eten, bewegen en rolmodellen zijn allemaal de verkeerde," zegt Ray Baxter, senior vice-president bij Kaiser Permanente. "Wijzen met de vinger en kinderen vertellen dat ze groenten moeten eten, werkt niet. Je moet de omgeving en de boodschap veranderen."

In de game moeten kinderen op jacht naar voedseletiketten, leren ze hoe ze suiker in drankjes kunnen meten, krijgen ze gezonde recepten om uit te proberen en krijgen ze tips voor activiteiten die ze alleen of met het gezin kunnen doen.

Website: www.kp.org/amazingfooddetective

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie