abonneren

Nieuwe firmware PlayStation 3 brengt upscaling

PlayStation 3 versie 1.80 brengt een aantal langverwachte verbeteringen naar de console: upscaling van PlayStation, PlayStation 2 en dvd-beelden naar 1080p op compatibele tv's. De verbeteringen gelden in ieder geval voor de Europese markt.Omdat de Amerikaanse en Japanse PS3-consoles andere hardware gebruiken is het niet bekend of ook daar de PS3 kan upscalen naar 1080p.
Hoe dan ook, Europese gebruikers kunnen eindelijk hun dvd-films op 1080p bekijken -- een functie die wel al door alle andere blu-ray-spelers geboden werd. Ook schakelt 1.80 eindelijk Remote Play in op PSP's. Deze functionaliteit laat het PSP-bezitters toe om verbinding te maken met hun PS3, waar ze ook ter wereld zijn. Als laatste zijn er extra functies voor home entertainment toegevoegd: alle foto-, muziek- en videobestanden op compatibele media servers kunnen nu op de PS3 bekeken worden.

Overigens is Sony weer op een interessante manier in de pers gekomen. Volgens Sony's pr-manager Dave Karakker liggen de slechte verkoopcijfers in vergelijking met Nintendo's Wii niet aan de hoge prijs van de console. Hij noemt het internet als de grootste reden dat de PS3 tot dusver weinig indruk heeft weten te maken. Volgens Karakker zijn er op internet compleet verkeerde verwachtingen geschept door mensen die niets tot weinig van de console afwisten. Daardoor is het grote publiek 'misleid' en dat is volgens hem de grote reden dat de PS3 niet zo goed verkoopt als Sony zou willen.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: