abonneren

Nieuwe ebook-readers van Sony en Amazon

Sony heeft gisteren zijn nieuwe ebook-reader aangekondigd, de PRS-700. Het grote verschil met zijn voorganger is het touchscreen. Ook Amazon komt met een nieuwe versie van de Kindle, maar hiervan zijn alleen gelekte spyshots beschikbaar. Amazon zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar.Voor Sony is de PRS-700 al hun derde model. Het huidige model, de PRS-505, zal vermoedelijk niet uit de handel gaan maar gewoon naast de PRS-700 blijven bestaan.
Het grote verschil tussen beide types is dat de PRS-700 gebruik maakt van een touchscreen. Het is mogelijk om een pagina om te slaan door er met je vinger overheen te vegen ('swipe') en verder kan er nu gezocht worden in boeken dankzij een virtueel toetsenbord. Uiteraard is het maken van aantekeningen ook geen probleem.

Hoewel de PRS-700 geen backlight heeft, heeft Sony toch iets slims bedacht voor mensen die graag in het donker lezen: er is een ledje in de behuizing verwerkt die het scherm kan verlichten. Handig! Wat de PRS-700 niet heeft, is enige vorm van draadloze connectiviteit. Waar iRex kiest voor wifi en Amazon's Kindle met grps is uitgerust houdt Sony nog gewoon vast aan usb en geheugenkaartjes. De PRS-700 is overigens uiterst betaalbaar: $399.

Over Amazon gesproken: hoewel het bedrijf in alle toonaarden ontkent op korte termijn een nieuw model te willen introduceren, zijn er al wel spyshots uitgelekt van de Kindle 2. Het nieuwe model ziet er een stuk stijlvoller uit dan zijn voorganger. Het keyboard is gebleven, het scrollwheel is vervangen door een joystickje en de Kindle 2 kan nu opgeladen worden met een mini-usb-stekker. De huidige Kindle kost $360.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: