abonneren

Nieuwe digitale spiegelreflex van Nikon kan ook filmen

Half september wordt de D90 verwacht, de nieuwste middenklasse digitale spiegelreflexcamera van Nikon. Voor het eerst kan er nu met een dergelijk toestel ook gefilmd worden. Vergeleken met de gemiddelde videocamera biedt de veel grotere beeldsensor van de D90 een hogere beeldkwaliteit, een kleine scherptediepte en goede ISO-prestaties tijdens opnamen bij weinig licht. Bovendien kunnen ook verschillende objectieven (Fisheye! Groothoek!) gebruikt worden om mee te filmen.

Naast D-Movie (zoals de filmfunctie is gedoopt) biedt de D90 vooral heel veel voor fotografen. Wat betreft de beeldtechnologie is goed gekeken naar de D300, een van de professionele Nikon-modellen. Een kleine greep uit de specificaties: 12,3 megapixels, nieuw ontworpen DX-formaat CMOS-beeldsensor, EXPEED-beeldverwerkingssysteem, Live View, onderwerpherkenning, actieve D-Lighting, beeldinstellingen en een ISO-gevoeligheidsbereik van 200-3200 (ISO 6400-equivalent bij Hi1 en ISO 100-equivalent bij Lo1). Ook aan het energieverbruik is gesleuteld: met een volledig opgeladen accu zouden nu ongeveer 850 foto's gemaakt moeten kunnen worden.

Vanaf 19 september is de D90 verkrijgbaar in combinatie met een 18-105 VR objectief (€ 1.289,-) of 18-200 VR ( € 1.735,-). De losse D90 body is er pas vanaf oktober.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie