abonneren

Nieuwe digitale camera-standaard: Micro Four Thirds

Olympus en Panasonic hebben een nieuwe digitale camera-standaard geïntroduceerd, gebaseerd op het redelijk populaire Four Thirds-principe. De nieuwe standaard heeft Micro Four Thirds en is vooral bedoeld om camera's slanker te krijgen dan voorheen.Micro Four Thirds is compatibel met zijn Four Thirds-broer: de sensor is even groot (18 x 13.5 mm) en staat dezelfde objectieven toe, maar de spiegelbehuizing en optische zoeker zijn bij Micro Four Thirds verdwenen. Hierdoor is het mogelijk een dunnere camera en kleinere objectieven te bouwen zonder verlies van beeldkwaliteit.
Het terzijde schuiven van de optische zoeker heeft zijn implicaties: de camera moet voorzien worden van een Live View-techniek waarbij het beeld op de lcd weergegeven wordt, omdat er geen andere manier meer is om het beeld te bepalen.

Panasonic en Olympus benadrukken dat Micro Four Thirds geen vervanging is voor de originele Four Thirds-standaard. Professionele fotografen zullen niet snel afstand doen van een optische zoeker. Voor de amateurfotograaf is het nieuwe formaat wel erg interessant, omdat het tot fors lichtere en kleinere 'spiegelreflex'-camera's zal leiden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie