abonneren

Nieuwe dienst AOL brengt foto's, video en muziek samen

America Online (AOL) test een nieuwe gratis dienst waarmee gebruikers toegang krijgen tot al hun foto's, video's en muziek die nu verspreid zijn over het internet. De nieuwe dienst heet Bluestring en het combineert elementen van bekende diensten als de Youtube, Flickr en Xdrive."Voor de eerste keer maken we het mogelijk dat mensen toegang hebben tot hun persoonlijke media vanuit een enkele applicatie en deze kunnen combineren en delen met andere gebruikers," aldus Kevin Conroy, executive vice-president van AOL.

Bluestring verschilt van soortgelijke diensten omdat het de gebruiker in staat stelt om media die her en der op het internet staan, op te slaan in een enkele applicatie. Bluestring-gebruikers kunnen via directe links in de applicatie toegang krijgen tot hun foto's, video's en muziek die op externe sites staan. In de testversie zit alleen nog een directe link naar Flickr-accounts.

Gebruikers krijgen 5GB aan opslagruimte. Dit is genoeg voor ongeveer 1.600 muziektracks, 10.000 foto's of 600 video's, afhankelijke van de grootte van de bestanden.

Om de foto's of de video's van een Bluestring-gebruiker te kunnen zien, hoeven mensen geen (gratis) Bluestring-account te hebben. Een dergelijk account is wel nodig wanneer mensen hun eigen foto's willen bewerken.


Bron: REUTERS/bluestring.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: