abonneren

Nieuwe Creative Zen speelt nu ook iTunes-tracks

Is Creative door de knieën gegaan voor zijn grote concurrent iTunes? Als Creative nieuwste Zen-mediaspeler een indicatie is dan moet het antwoord "ja" zijn. De nieuwe Creative Zen is de eerste mediaspeler van Creative die AAC-muziek en iTunes Plus-tracks van Apple's iTunes Music Store kan afspelen.De nieuwe Zen-mediaspeler heeft een 2,5-inch kleurenbeeldscherm - met 16,7 miljoen kleuren - en ondersteunt SD-geheugenkaartjes zodat de gebruiker extra geheugen kan toevoegen. De mediaspeler ondersteunt de meeste videoformaten, zoals WMV9, MJPEG, MPEG4, maar ook DivX 4 en 5 en XviD.
De gebruiker kan met de nieuwe Zen ongeveer vijf uur lang video bekijken of 25 uur lang naar muziek luisteren.

Andere functies op de nieuwe Zen zijn een personal organizer die synchroniseert met Microsoft Outlook's contactlijst, een kalender, een ingebouwde FM-radio en een voice-recorder.

De nieuwe Zen speelt alleen AAC-bestanden af waar geen DRM-beveiliging op zit. Deze beveiliging is van alle iTunes Plus-tracks gehaald - waardoor ze duurder zijn dan gewoon tracks - maar zit nog wel op alle andere muziektracks in de iTunes-muziekwinkel. De meeste tracks in de iTunes Music Store zijn dus helaas niet af te spelen op de nieuwe Zen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: