abonneren

Nieuwe concurrent voor lcd en oled: tmos

De huidige lcd- en oled-technieken krijgen er een concurrent bij: tmos. Tmos-panelen zouden een aantal aanzienlijke voordelen bieden: ze zijn tien keer zo helder als lcd-schermen en zijn een stuk goedkoper te produceren.Het nieuws over tmos komt uit de koker van UniPixel, dat de filmlaag voor deze panelen produceert. UniPixel werkt sinds 2007 aan de tmos-techniek en heeft inmiddels de eerste bestellingen al binnen.
UniPixel noemt tmos vooral interessant door de lage productiekosten en de lage kosten die gemoeid zijn met het ombouwen van normale lcd-productielijnen tot tmos-productielijnen. Een van de klanten van UniPixel is Samsung, die binnenkort kleine tmos-panelen wil gaan leveren.

Tmos heeft wel iets weg van dlp, zoals dit bij beamers gebruikt wordt. In plaats van gebruik te maken van subpixels in de primaire kleuren worden bij tmos de primaire kleuren na elkaar op een pixel afgeschoten door middel van een sluitermechanisme. De techniek maakt gebruik van het gegeven dat het oog razendsnelle kleurwisselingen niet waarneemt en deze als één kleur doorgeeft aan de hersenen.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie