abonneren

Nieuwe clouddienst bedreiging voor gamer-lifestyle

Voor veel gamers is het spelen van pc-games niet een hobby maar een lifestyle. PC-gaming is een serieuzere activiteit dan console-gaming omdat je niet zomaar even voor de tv kan ploffen en een gamepje kan spelen, maar echt verstand moet hebben van hard- en software en het tweaken daarvan.Om de nieuwste pc-games te kunnen spelen, moet een gamer veel verstand hebben van computers. Hij moet weten wat er speciaal is aan de nieuwste grafische kaarten, processoren, geluidskaarten enandere randapparatuur.
Daarnaast moet hij ook verstand hebben van drivers, overklokken en applicaties om het besturingssysteem te optimaliseren. Omdat ze veel verstand hebben van computers zijn hardcore gamers vaak werkzaam in IT-gerelateerde beroepen. Deze week is er een nieuwe clouddienst gelanceerd die deze lifestyle bedreigt.

De clouddienst OnLive is een online platform voor games. Alle zware berekeningen die nodig zijn om games te kunnen spelen, worden gedaan in de "cloud" waardoor er geen schijfjes, dure hardware of systeemtweaking meer nodig is. Elke computer met een breedbandverbinding kan via een browser-plugin toegang krijgen tot OnLive.com. Via de dienst kunnen gamers onder andere de "zware" game Crysis spelen zonder dat ze daarvoor een krachtige pc nodig hebben. Zelfs een netbook is krachtig genoeg om online de nieuwste games te spelen.

Om games te spelen via OnLive.com dient u minmaal een 1,5 Mbps internetverbinding te hebben. De dienst raadt aan een 4 of 4 Mbps verbinding aan. OnLive.com biedt tevens de OnLive MicroConsole. Dit is een apparaatje niet groter dan een Nintendo DS die direct in de televisie kan worden geprikt en toegang verschaft tot de gamingdienst.

De dienst heeft nog niet bekend gemaakt in welke landen het beschikbaar is of wat de prijzen zijn voor een abonnement. Ook is er nog geen publieke betaversie uitgebracht. Volgens Steve Perlman, de oprichter en baas van OnLive, zal een abonnement op de dienst "flink goedkoper" zijn dan een gameconsole.


Website: www.onlive.com/index.html

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord