abonneren

Nieuwe chip van Intel zorgt voor internet op de tv

De nieuwste chip van Intel, de Media Processor CE 3100, moet eindelijk een brug gaan slaan tussen internet en televisie. Het is een zogenaamde 'System-on-Chip' (SoC) processor, die in onder meer mediaspelers, kabeldecoders en digitale televisies kan worden gebruikt. De chip zorgt bijvoorbeeld voor high-definition video, bioscoopkwaliteit audio, 3D-graphics én dus voor de koppeling van televisie met internet. Yahoo!
heeft als eerste al speciale software voor de CE 3100 ontwikkeld.

Het gaat om het Widget Channel, waarmee televisiekijkers interactieve TV-widgets kunnen toevoegen aan het televisiebeeld. Zo kunnen kijkers bijvoorbeeld sportuitslagen volgen, internetfilmpjes bekijken, communiceren met vrienden en familie of nieuws en informatie opvragen - allemaal met de afstandsbediening van de televisie. TV Widgets kunnen ook gebruikt worden om meer informatie te krijgen over de programma's die bekeken worden. Daarnaast zijn ze te personaliseren omdat ze werken met populaire internetdiensten zoals Yahoo! Finance, Yahoo! Sports en eBay. Het Widget Channel zal voorzien worden van een Widget Gallery waar kijkers gemakkelijk kunnen kiezen uit de Widgets die door ontwikkelaars worden toegevoegd.

Een groot aantal bekende mediabedrijven werkt momenteel samen met Intel en Yahoo! aan de ontwikkeling van TV Widgets, waaronder Blockbuster, CBS Interactive, CinemaNow, Cinequest, Comcast, Disney-ABC Television Group, eBay, GE, Group M, Joost, MTV, Samsung Electronics Co., Ltd., Schematic, Showtime, Toshiba en Twitter.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: