abonneren

Nieuwe Blu-rayspelers krijgen DivX-ondersteuning

De populairste Blu-rayspeler op dit moment is niet een specifieke Blu-rayspeler maar Sony's PS3-console. Maar op de PS3 ontbreekt één ding dat een zestal nieuwe Blu-rayspelers wel zullen hebben; goede DivX-ondersteuning.DivX kondigt aan dat binnenkort zes nieuwe Blu-rayspelers op de markt komen die allemaal een compleet DivX-certificaat hebben gekregen, te weten Panasonic's DMP-BD30EE, Philips' BDP7200,en Denon's DVD-2500BTC1B, DVD-3800BDC1B, DVD-3800BDSPen DVD-2500BTSP.
Door de certificering zullen de nieuwe Blu-rayspelers van Panasonic, Philips en Denon allemaal het DivX-formaat volledig ondersteunen. Er kan 25 uur aan DVD-kwaliteit DivX-content op een enkele Blu-rayschijf gebrand worden.

Sony bracht afgelopen december een upgrade voor de PS3-firmware uit waardoor de console de DivX-codec kan afspelen. Volgens DivX kan de PS3 inderdaad DivX-bestanden afspelen. Recente testen tonen echter aan dat de PS3 maar in beperkte mate het DivX-formaat ondersteunt. De PS3 kan bijvoorbeeld geen DivX-bestanden die groter zijn dan 2Gb afspelen of bestanden die zijn gecodeerd in DivX 3.11 of die beveiligd zijn.

Volgens een woordvoerder bij DivX werkt het bedrijf momenteel samen met Sony om de PS3 de volledige DivX-certificering te geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: