abonneren

Nieuwe blu-ray-schijven voorzien van extra drm

Toekomstige blu-ray-schijfjes worden voorzien van een extra encryptielaag, BD+ genaamd, waardoor de schijfjes in ieder geval niet met de huidige AACS-hack te kraken zijn. BD+ stond al langer op de planning, maar is sinds deze week gereed voor implementatie.Blu-ray- en hd-dvd-schijfjes zijn voorzien van AACS-copy protection.
Dit mechanisme werkt met een hardwarematige key (sleutel) waarmee het schijfje uit te lezen is. Wanneer de key gekraakt wordt, kan de key ingetrokken worden en vervangen worden door een nieuwe key. Afspeelapparatuur krijgt deze nieuwe key via een firmwareupdate. Helaas blijkt de methode niet waterdicht en inmiddels zijn al twee keys gekraakt en op het internet beland.

De blu-ray-fabrikanten voorzagen een dergelijk probleem en hebben van begin af aan gewerkt aan een extra beveiligingslaag, BD+. BD+ werkt via een soort virtuele machine die beveiligingsfuncties uitvoert. BD+ biedt enkele grote voordelen boven AACS (lees hier voor meer info) en zal op alle komende blu-ray-films gebruikt gaan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie