abonneren

Nieuwe 'Big Brother'-technologie van IBM

IBM heeft een nieuwe digitale surveillance-technologie ontwikkeld genaamd 'Smart Surveillance System'(S3). De technologie kan patronen in verdacht gedrag herkennen of op specifiek gedrag letten. S3 kan automatisch contact opnemen met de autoriteiten wanneer het verdacht gedrag detecteert. De nieuwe technologiekan niet alleen opgenomen videobeelden analyseren maar ook beelden in real-time.
S3 kan input van meerdere bronnen analyseren, waaronder videocamera’s, servers, data-opslagsystemen, software, netwerkdevices, radar, chemische sensoren en audio-input, om bepaald gedrag – maar ook gezichten en kentekenplaten - te herkennen.

Doordat bedrijven dynamisch en in real-time verdachte activiteiten kunnen zoeken, analyseren, bekijken en live opnemen, kunnen ze met behulp van S3 beter het gedrag van klanten en werknemers in de gaten houden .

IBM’s S3 is nog niet te koop. Het bedrijf verwacht dat de technologie in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt zal komen.


Meer informatie: IBM S3 (pdf)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord