abonneren

Nieuwe betaversie Power Pack 1 Windows Home Server

Microsoft heeft een nieuwe publieke betaversie van de eerste update voor Windows Home Server uitgebracht. Het is Microsoft gelukt om de bug die zes maanden geleden werd ontdekt op te sporen en te repareren.Met de nieuwe publieke beta van Home Server Power Pack 1 wil het Windows Home Server team laten zien dathet eindelijk de bug die data corumpeerde heeft opgespoord en gerepareerd. De bug werd een half jaar geleden ontdekt maar het lukte Microsoft maar niet om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Het probleem deed zich voor wanneer bepaalde programma's werden gebruikt om data te bewerken of op te slaan op systemen die meerdere harde schijven gebruiken. Programma's die problemen opleverden waren onder andere : Windows Vista Photo Gallery, Windows Live Photo Gallery, Office OneNote 2003 en 2007, Office Outlook 2007, Money 2007, SyncToy 2.0 Beta, Intuit's QuickBooks, en uTorrent.

Microsoft had een harde kluif aan het opsporen en vervolgens repareren van het probleem. Het ontwikkelteam moest het ‘storage subsystem' van Windows Home Server compleet herschrijven. Tegelijk met het herschrijven van het subsysteem zijn er een aantal functies toegevoegd. Windows Home Server ondersteunt na installatie van Power Pack 1 de x64-edities van Windows Vista. Met Power Pack 1 kan Home Server backups maken van gedeelde folders, zijn de ‘remote access'-mogelijkheden verbeterd en gaat de software efficiënter met energie om. De software komt tevens in een Japanse en een Chinese taalversie.

Microsoft test de gerepareerde Power Pack door gebruik te maken van ‘dogfooding'. Hierbij worden op grote schaal externe testers ingezet die meerdere testscenario's doorlopen. Op deze manier is Microsoft ervan verzekerd dat de betaversie goed wordt getest. De eindversie van Power Pack komt pas uit wanneer de ontwikkelgemeenschap alle tests hebben doorlopen en er geen problemen zijn geconstateerd. Het zou een blamage zijn voor Microsoft wanneer het een nieuwe betaversie zou uitbrengen waar opnieuw fouten in zouden zitten.


Website: connect.microsoft.com/windowshomeserver

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: