abonneren

'Nieuwe Apple iTV al rond de zomer beschikbaar'

Apple zal in 2012 met een nieuwe iTV komen. Na een eerdere mislukte poging in 2006 om de televisie te revolutionaliseren, zal het bedrijf het dit keer anders aanpakken.

Volgens bronnen van Digitimes zal de nieuwe iTV in het eerste kwartaal van 2012 in productie gaan. Het zou dit keer gaan om volwaardige televisies, in tegenstelling tot de iTV uit 2006. Dit laatste gerucht wordt echter tegengesproken door andere bronnen, die zeggen dat Apple juist op dezelfde voet verder zal gaan als gezien bij de iTV uit 2006.

De iTV zou in twee formaten beschikbaar komen, namelijk een 32 inch- en een 37 inch-variant. Sharp zou volgens de geruchten de panelen gaan maken. De chips van het toestel zouden door Samsung worden geproduceerd.

Steve Jobs heeft in zijn biografie gezegd dat hij televisies ‘gekraakt’ had en dat de iTV de simpelste gebruikersinterface zou hebben die voor te stellen is.

Verder gaan er geruchten dat de iTV de A6-processor zou gebruiken en dat Siri ondersteund wordt op het apparaat. De iTV zou naar schatting in het tweede of derde kwartaal van 2012 in de winkel liggen.

Via: The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: