abonneren

Nieuwe app bestuurt Google Glass met gedachten

Britse ontwerpers hebben een app gebouwd die Google Glass in staat stelt om gedachten te lezen. Met een extra speciale headset kan je foto's maken en versturen door er alleen aan te denken.

De app, met de naam MindRDR, werkt met een speciaal apparaat genaamd de Neurosky-headset. Daarmee worden hersengolven gemeten.

Hersenimpuls

De Neurosky wordt aangesloten op de Google Glass, en werkt vervolgens samen emt de MindRDR-app. Neurosky vertaalt de hersengolven van de gebruiker naar commando's. Wanneer de gebruiker op die manier hard focust, krijg de camera-app van Glass een impuls, waardoor een foto wordt gemaakt. Wanneer de gebruiker zich nog langer focust, wordt de foto zelfs verzonden via Twitter. Dat is volgens de ontwikkelaars al een aantal keer gebeurd, zoals in onderstaande tweets te zien is. 

Beperkte mogelijkheden uitbreiden

Op dit moment zijn de mogelijkheden volgens de onderzoekers nogal beperkt - zo kunnen alleen foto's worden verstuurd, en alleen via Twitter. Andere applicaties voor Googles slimme bril werken op dit moment nog niet, maar dat is ook niet erg. Dergelijke experimenten vinden wij precies de bedoeling van Google Glass. Het team achter de app zegt ook al veel geïnteresseerden te hebben voor het verder uitbouwen van de applicatie, waaronder niemand minder dan Stephen Hawking.

Open source

De science-fiction-achtige app is gratis te downloaden op GitHub. De ontwikkelaars hebben het project open-source gemaakt, zodat zoveel mogelijk andere developers ermee aan de slag kunnen. Moet je wel nog even een Neurosky kopen, maar die heb je al voor een kleine 50 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Glass, mindrdr, neurosky

Laatste reactie