abonneren

Nieuwe Android Wear-update wijst op volumeregeling en NFC

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor smartwatches met Android Wear. De nieuwe software is 2 MB groot, en biedt vooral onder de motorkap een aantal praktische veranderingen zoals previews van watchfaces en het aanpassen van de grootte van notificatiekaartjes.

Dat ontdekte Android Police, dat de SDK van de upgrade ontleedde.

Volume regelen

Zo ontdekten zij onder meer je binnenkort met je smartwatch het volume van je muziek kunt regelen, een erg fijne toevoeging die veel gebruikers misten. Er zaten al wat beperkte muziekregelaars op de smartwatch, zoals het volgende of het vorige nummer selecteren of je muziek op pauze zetten, maar het volume moest je nog steeds met de hand regelen, of er een aparte app voor downloaden. Nu wordt dat allemaal geïntegreerd in één 'card'.

NFC-ondersteuning

Op dit moment ondersteunt nog geen enkele smartwatch NFC (Near Field Communication), maar het niet ondenkbaar dat die functie in toekomstige apparaten wordt ingebouwd. Het zou namelijk ideaal zijn als je even snel met alleen je pols zou kunnen betalen.

Om die toevoeging in de toekomst mogelijk te maken, krijgt de nieuwe versie van Android Wear een update die NFC-communicatie mogelijk maakt. Nu nog even wachten op de eerste fabrikant die ook daadwerkelijk een NFC-chip in zijn horloge bouwt.

Op afstand unlocken

Met de nieuwe update zou het ook mogelijk worden om Chromebooks te unlocken zodra de smartwatch in de buurt komt. Dat kan op dit moment al met Android-smartphones, maar met een horloge kan dat proces een stuk makkelijker.

Google Fitness

Net als Apple en Samsung wil ook Google meet inzetten op sport en fitness. Daarom komen er in de nieuwe Android Wear-versie ook een aantal apps te zitten die speciaal daarvoor aangepast zijn.

Het gaat in de meeste gevallen vooral om updates aan de Android Wear-app die je op je smartphone draait, maar vanaf die hub run je je hele smartwatch. Het is nog niet bekend wanneer Google de definitieve update doorvoert, maar dat zal niet heel lang duren. Het is ook niet zeker dat de veranderingen definitief worden doorgevoerd, maar dat zullen we tezijnertijd in de gaten houden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: NFC