abonneren

Nieuwe alliantie wil meer Macs in Windows-omgeving

Een nieuwe alliantie van vijf softwarebedrijven is er van overtuigd dat Macs goed mee kunnen komen in een zakelijke omgeving waar voornamelijk Windows-pc's worden gebruikt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de populariteit van de Mac toeneemt. De Enterprise Desktop Alliance (EDA) wil ervoor zorgen dat Macs meer gebruikt worden in omgevingen waar vooral Windows-systemen worden gebruikt.

Het doel van de EDA is dat in zakelijke omgevingen een Mac-computer als een gelijke wordt gezien van een Windows-pc. Maar de Mac moet voor eindgebruikers nog steeds voelen als een Apple-computer.

Specifieke functies waar een Mac mee moet kunnen komen met een Windows-pc zijn virtualisatie, toegankelijkheid- en identiteitmanagement, databescherming, levenscyclusmanagement en bestand- en printerservices. Beheerders moeten dezelfde compliantstandaarden kunnen leveren en garanderen voor de Mac als voor Windows. Dit geldt ook voor Macs waar door middel van de virtualisatiesoftware Parallels Windows op draait.

De EDA bestaat uit de softwarebedrijven Parallels, LANrev, Atempo, Group Logic en Centrify.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie