abonneren

Nieuwe album AC/DC niet via iTunes te koop

Het nieuwe album "Black Ice" van de Australische rockband AC/DC is niet te koop via Apple's populaire iTunes-muziekwinkel. Zanger Brian Johnson, alweer 61 jaar jong, denkt dat iTunes de muziekwereld kan kapotmaken, wanneer men niet opppast. AC/DC is in 1973 opgericht door de broers Angus en Malcolm Young. De rockband behoort tot het kleine groepje muzikanten die weigert zaken te doen met iTunes. Volgens Johnson ligt in de iTunes-winkel de nadruk teveel op losse nummers.
Het is voor Johnson duidelijk dat Apple zijn online muziekwinkel alleen runt om zoveel mogelijk geld te verdienen, en niet uit liefde voor de muziek.

De band heeft een moeilijke relatie met digitale muziek. De bandleden kunnen maar moeilijk accepteren dat mensen tegenwoordig niet meer een muziekwinkel instappen om een album te kopen en deze dan thuis op een pick-up draaien. Tegenwoordig downloaden hun fans de muziek het liefste via het internet en spelen ze deze af op een draagbare MP3-speler. Maar AC/DC wil dat de goede oude tijd weer terugkomt. Het album "Black Ice" is in de VS alleen te koop in de winkelketen Wal-Mart en in de muziekwinkels van Sam's Club.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie