abonneren

Nieuwe AACS-encryptie nu al gekraakt

Het kat-en-muis-spelletje tussen de filmindustrie en hackers gaat vrolijk door: de nieuwe AACS-encryptie die nog geen maand oud is, is alweer gekraakt door hackers. AACS wordt gebruikt om hd-dvd- en blu-ray-schijfjes te beschermen tegen illegaal kopiƫren.AACS werkt door middel van twee sleutels.
De eerste is een device key die door hardware- en softwarespelers gebruikt wordt, de tweede is een volume key die op de schijfjes zelf wordt opgeslagen.

Sinds enige tijd circuleren er lijsten van softwarekeys waarmee bekende schijfjes gedecodeerd konden worden. Omdat het te omslachtig is om lijsten bij te blijven houden van alle softwarekeys richten hackers zich op de device key. In februari werd de device key voor het WinDVD-pakket gevonden, in maart die van PowerDVD. Dankzij deze device key was het een fluitje van een cent om alle op de markt verkrijgbare hd-dvd-titels ongecodeerd te verspreiden.

In april besloot de AACS-organisatie om de device keys in te trekken. Door een gedwongen softwareupdate van beide pakketten werd de beveiliging aangescherpt. Om ervoor te zorgen dat iedereen de updates uitvoerde, werd het onmogelijk gemaakt om nieuwe hd-dvd-schijfjes met oude softwareversies af te spelen. Nu lijkt het erop dat hackers precies dezelfde methode als eerst gebruikt hebben om achter de nieuwe device key te komen. De tweede en derde film van de Matrix Trilogy worden geleverd met de nieuwe beveiligingsmethode maar ongecodeerde versies vonden binnen 24 uur de weg naar het internet. Ook een nieuwe versie van SlySoft AnyDVD maakt het mogelijk om deze schijfjes gewoon te kopieren.

Welke actie de AACS-organisatie nu overweegt te nemen is niet bekend.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord