abonneren

Nieuw social-video platform gelanceerd

Op Valentijnsdag, iets meer dan twee jaar geleden, krabbelden Chad Hurley en Steve Chen 'YouTube' op een whiteboard in Hurleys garage. Deze krabbel luidde niet alleen de geboorte in van een nieuwe videodienst maar ook van een geheel nieuwe industrie: social-video.

Uit een onderzoek van het bureau In-Stat blijkt dat tegen 2010 user-generated videodiensten goed zijn voor een omzet van meer dan 850 miljoen dollar per jaar. Aangezien meer en meer mensen geïnteresseerd raken in het nieuwe fenomeen en enthousiast mee willen doen, is er een groeiende behoefte aan een online platform waar zij alle informatie kunnen vinden die zij nodig hebben.

Op dit moment moeten social-videomakers nog langs tientallen websites surfen om antwoorden op vragen te vinden als: wat zijn de verschillen tussen de diverse videodiensten? Hoe begin ik op YouTube? Hoe breng ik mijn video onder de aandacht? Wat zijn de beste hard- en software? Om in deze behoefte te voorzien is de website VidzUp.com gelanceerd. VidzUp! heeft als doelstelling om een meta-website voor social-video te zijn waarop gebruikers de grootste collectie tips, tutorials en workshop op het gebied van social-video kunnen vinden.

VidzUp! is voor mensen - zowel beginners als deskundigen - die geïnteresseerd zijn in social-videodiensten als Video YouTube, Google Video, MSN Soapbox, Revver en Yahoo Video. Op VidzUp! kunnen gebruikers actueel nieuws, tips, tutorials, workshops en forums vinden die betrekking hebben op de groeiende industrie van social-video.

VidzUp! biedt ook een aantal community-functionaliteiten om de uitwisseling van informatie en kennis tussen de leden gemakkelijker te maken. Een voorbeeld van een dergelijke functionaliteit is een persoonlijke 'videoclipgalerij' waar elke gebruiker zijn favoriete videoclips van een aantal social-videodiensten kan verzamelen en delen met andere gebruikers op VidzUp!. Lid worden van VidzUp is gratis.


Website: VidzUp

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie