abonneren

Nieuw sociaal netwerk voor gamers

De combinatie van user generated games, een sociaal netwerk en echt geld verdienen. Dat vormt de basis van het nieuwe online gameplatform uQudos. Dit Nederlandse initiatief brengt vanaf volgende maand getalenteerde gameontwikkelaars en spelers van games samen op het web, waarbij er gratis gespeeld kan worden. Het uitgebreide beloningssysteem, waardoor ontwikkelaars betaald krijgen voor hun creaties, vormt een unieke extra dimensie.

uQudos (spreek uit Joe-kjoe-dos) speelt in op de snel toenemende gameproductie van thuisontwikkelaars en (semi)professionele gamestudio's. Duizenden flashgames en hun ontwikkelaars zoeken een platform om gezien, gehoord en gespeeld te worden. uQudos stelt die ontwikkelaars in staat hun zelf gecreëerde games eenvoudig te uploaden. Naarmate de games van een developer vaker gespeeld en beter gewaardeerd worden, stijgen zijn populariteit en inkomsten. Daarnaast kunnen grotere en onafhankelijke studio's uQudos inzetten om nieuwe spelconcepten te testen bij een groot publiek.

uQudos is een initiatief van René van der Woerdt, die voorheen o.a. werkzaam was als marketingdirecteur bij game-uitgever Electronic Arts. "Er zijn vandaag de dag vele jongeren die, al dan niet in teamverband, innovatieve en zeer creatieve flashgames maken. Met uQudos creëren we een online gamecommunity waar je op eenvoudige wijze een profiel aanmaakt, je games kunt uploaden en met je vrienden en andere gamefans kunt spelen en communiceren. Onze missie is creativiteit te stimuleren, een platform te geven én te belonen."

Essentieel op het nieuwe platform is de ‘social networking'-functie. De spelontwikkelaars kunnen hun kennis en ervaringen online delen met andere gamemakers, maar ook feedback verwachten van al dan niet kritische gamers om zo weer hun games te verbeteren of inspiratie op te doen. Elementen als profielen, vrienden, favorieten, forums en chat, in combinatie met het door gebruikers gecreëerde gameaanbod en de unieke beloningsstructuur, maken uQudos voorloper in een nieuwe generatie gameplatforms.

uQudos biedt adverteerders een interactief communicatieplatform met mogelijkheden voor (video)advertenties en gameontwikkelwedstrijden. Bij deze laatste worden merken op creatieve wijze gekoppeld aan de game community waarbij de consument ‘spreekt' en produceert. Behalve dat ontwikkelaars meedelen in de advertentie-inkomsten kunnen de meest getalenteerde onder hen extra geld verdienen met de maandelijkse Upload-wedstrijd en gesponsorde Game Development Contests.


Website: http://www.uqudos.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord