abonneren

Nieuw Internet2 snelheidsrecord

Een groep wetenschappers die het Internet2-netwerk test, heeft het vorige internetsnelheidsrecord gebroken door data met 7,67 gigabits per seconde te versturen.
De volgende dag braken de wetenschappers hun eerdere record met een snelheid van 9,08Gbps.

Om een indruk te geven van de snelheid die de wetenschappers behaald hebben; het duurt op dit moment ongeveer twee dagen om een hd-versie van een complete film over het internet te versturen. Met Internet2 duurt dit ongeveer 30 seconden.

De data werd over een afstand van 20.000 mijl (32.000 kilometer) verstuurd. De data ging van de Universiteit van Tokio naar Chicago, Amsterdam, Seattle en vervolgens weer terug naar Tokio. Voor het eerste record werd het standaard TCP-protocol gebruikt, terwijl het tweede record werd gebroken door gebruik te maken van een aangepaste versie van de technologie. Voor de twee records werd IPv6 gebruikt, terwijl eerdere records gebruikmaakten van het huidige IPv4-protocol.

De wetenschappers verwachten niet dat hun laatste record nog gebroken wordt op het 10Gbps-netwerk omdat het meer dan 98 procent van de maximale netwerkcapaciteit gebruikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: