abonneren

Nieuw dieptepunt: Apple censureert woordenboek

Dat Apple er af en toe een raar goedkeuringsproces op nahoudt omtrent App Store-applicaties is geen geheim. Maar inmiddels heeft Apple zichzelf overtroffen: het weigert een woordenboekapplicatie toe te staan omdat er 'omstreden' woorden in staan.De applicatie in kwestie is Ninjawords, een Engels woordenboek. Apple heeft de applicatie afgewezen omdat er in de applicatie woorden voorkomen die 'objectionable' (omstreden) zijn. Het gaat om woorden die uiteraard in elk ander woordenboek ook te vinden zijn. Dat Apple een normaal Engels woordenboek probeert te censureren is op het absurde af.

Apple had aanvankelijk een probleem met de woorden 'shit' en 'fuck', waarop de ontwikkelaars in ieder geval de zoekmachine zo aangepast hebben dat deze woorden alleen opgezocht kunnen worden door het complete woord in te voeren, in plaats van een gedeelte ervan. Dat was niet voldoende: Ninjawords moest een aantal andere woorden verwijderen (waaronder het relatief onschuldige 'ass', dat evengoed ezel kan betekenen) en na drie pogingen is de applicatie nu eindelijk beschikbaar met een 17+-rating.

Think different?

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord