abonneren

Nieuw bewijs bestaan GDrive

De twee producten van Google waar het meest over wordt gespeculeerd, zijn de Google Phone en de online opslagdienst GDrive. De Google Phone is deze week bevestigd en er is nu ook nieuw bewijs dat GDrive bestaat.Insiders dachten dat GDrive een online opslagdienst was die alleen was bedoeld voor Google's eigen werknemers. Maar nu lijkt het er sterk op dat Gdrive ook beschikbaar komt voor het grote publiek.

Tony Roscoe staat erom bekend dat hij alle diensten en applicaties van Google uitgebreid test en onderzoekt. Deze week lukte het Tony om GDrive uit te schakelen voor zijn Google Apps-account. Opmerkelijk aangezien hij GDrive nog nooit had geactiveerd en ook nog nooit de mogelijkheid hiervoor kreeg.

Het lukte Tony om GDrive uit te zetten door de query string parameters op verschillende pagina's aan te passen. Toen hij de ‘service'-parameter aanpaste, kreeg hij de vraag of hij de GDrive-service wou uitschakelen (zie afbeelding).

Een leuke vondst van Tony maar nog geen concreet bewijs dat GDrive inderdaad beschikbaar komt voor het grote publiek. Werknemers bij Google gebruiken tenslotte ook Google Apps en de dienst kan dus nog steeds alleen voor hen bedoeld zijn.

Indien u een Google Apps-account heeft dan kunt u zelf Tony's experiment nadoen. Kopieer en plak het volgende adres in uw favoriete browser:

https://www.google.com/a/cpanel/example.com/DisableService?service=www10

Let er wel op dat u ‘example.com' verandert in uw eigen domeinnaam.


Bron: Google Blogoscoped

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord