abonneren

Nieuw bedrijf introduceert derde hd-formaat

Het lijkt erop dat er zich een derde speler in de strijd tussen hd-dvd en blu-ray gaat mengen. Het gaat om New Medium Enterprises, een klein bedrijf uit Londen dat claimt dat hun HD VMD (Versatile Multiplayer Disc) beter is dan de andere formaten.Op de IFA waren de eerste HD VMD-spelers al te bewonderen, samen met een kort lijstje aan films die op dit formaat uit gaan komen. Het bedrijf belooft dat HD VMD een goedkoop en wijdverspreid formaat gaat worden, maar wil verder weinig zeggen over welke studio's meedoen.
De HD VMD-spelers kunnen naast het nieuwe formaat ook ouderwetse dvd's weergeven en kosten minder dan €200. Het HD VMD-formaat maakt gebruik van mpeg2, mpeg2-hd, vc-1 of h.264 met een maximale resolutie van 1080p. Ook de gebruikelijke Dolby-formaten worden ondersteund.

HD VMD is gebaseerd op een meerlaagse dvd-techniek met rode laser. Elke laag biedt 5 GB aan opslag en het schijfje kan in theorie tot 20 lagen opslaan waarmee de totale capaciteit op 100 GB uitkomt. Omdat de techniek een variant is op de bekende dvd-techniek, is het ombouwen van apparatuur niet erg kostbaar. Op dit moment kan het bedrijf schijfjes met een capaciteit van 30 GB produceren.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie