Niet alleen typen, maar ook tekenen met de Lenovo Yoga 910

Lenovo Yoga 910
Soms is het helemaal niet zo handig om alles maar te moeten opschrijven of met een muis te moeten uittekenen. Soms wil je gewoon even snel een aantekening op je laptop maken, en daar is de Lenovo Yoga 910 perfect geschikt voor.
Partner

De Lenovo Yoga 910 dankt zijn naam aan zijn flexibele vorm, waarmee je het apparaat niet alleen als computer, maar ook als tablet kunt gebruiken. Daar is Windows 10 om twee redenen erg geschikt voor. Aan de ene kant is dat omdat het besturingssysteem zich deels richt op tabletgebruikers, met grote aanraakvlakken in het startmenu en de instellingen. De andere reden is Windows Ink, een handige feature waarmee je heel snel en heel makkelijk aantekeningen kunt maken. We laten hier zien hoe dat werkt.

Wat is Windows Ink?

Windows Ink is een nieuwe feature die in de Anniversary Update van Windows 10 werd gestopt. Het is een snelle manier om aantekeningen te maken op een apparaat. Dat kan zowel vanuit de taakbalk als vanuit verschillende programma',s zoals Edge of Office.

Windows Ink
Onderin de taakbalk vind je het pictogram om Windows Ink op te roepen.

Plakkerige notities

Ink bevindt zich rechtsonder in de taakbalk. Wie het pictogram aanklikt krijgt meteen verschillende opties te zien, bijvoorbeeld om een 'sticky note' te maken, een digitale post-it om meteen iets neer te pennen en dat later weer op te zoeken. De notitie blijft altijd in beeld staan (tot je haar wegklikt). Je kunt ook verschillende kleurtjes aan de notitie geven, wat handig is als je verschillende onderwerpen wil behandelen.

Windows Ink
De notities blijven op het bureaublad staan.

Schermafbeelding

Wat ook handig is, is de 'screen sketch'. Daarmee kun je meteen een screenshot maken én daar op tekenen met wat tekentools. Zo maak je meteen een handige aantekening bij wat er op je scherm staat.

Windows Ink

Tekeningen

Dan is er ook nog de 'sketchpad', die vooral handig is op laptops zoals de Yoga 910. Daarvoor heb je wel een speciale pen nodig, maar die kun je ook bij de Lenovo Yoga kijgen. Je verbindt die pen vervolgens met bluetooth zodat je dit soort prachtige tekeningen kunt maken - kijk maar eens naar deze:

Windows Ink
Deze hebben we niet zelf gemaakt hoor!

Integratie

Windows Ink is daarnaast geïntegreerd in apps zoals Word of Edge, zodat je ook makkelijk van specifieke webpagina's een notitie kan maken. Bovendien staat de Windows Store vol met allerlei andere apps die je kunt downloaden.

Om te zorgen dat je die tekeningen ook een beetje snel kunt maken heeft de Lenovo Yoga 910 bovendien ijzersterke specificaties, zoals een bijzonder snelle Intel Core i7-7500U-processor. Samen met het 13,9 inch-scherm met 4K-resolutie weet je zeker dat je het beste van het beste in huis haalt!

logo

Geschreven door: partner op

Category: Algemeen

Tags: laptop, lenovo yoga, convertible, windows ink