abonneren

Nexus 6 kost 650 euro

De eerstvolgende Nexus-telefoon, de Nexus 6, gaat in Nederland maar liefst 649 euro kosten. Daarmee wordt het toestel een stuk minder aantrekkelijk voor fans, die de Nexus-lijn vooral roemden om zijn scherpe prijs tegenover goede specificaties.

Dat merkte Androidworld op, dat de telefoon kort in de Play Store zag verschijnen voor die prijs. Het gaat daarbij om de versie van 32 GB. Het model met 64 GB aan geheugen gaat niet minder dan € 699,- kosten.

Van laag naar hoog

Daarmee lijkt Google de prijs van de Nexus-telefoons flink op te hogen. De voorgangers van het toestel vielen juist op door de lage prijzen. Zo kostte de voorganger, de Nexus 5, slechts 399 euro. Daarvoor kregen kopers een telefoon met bijzonder goede specificaties, die zich met gemak konden meten met veel duurdere toestellen.

Veel groter

De Nexus 6 verschilt wel in veel opzichten van zijn voorganger, want het apparaat is meer een phablet dan een telefoon. De Nexus 6 heeft een scherm van 6 inch, wat 'em nog groter maakt dan de iPhone 6 Plus of de OnePlus One.

Lollipop

Ook wordt de Nexus 6 het eerste officiële toestel dat te koop is met Android Lollipop erop, het nieuwe besturingssysteem van Google. Bij andere toestellen duurt het naar verwachting nog maanden voordat zij over die nieuwe update beschikken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: