abonneren

NewsGator Online

NewsGator maakt uitstekende (commerciële) nieuwslezers, zoals FeedDemon en NewsGator Inbox. Deze programma's synchroniseren met Newsgator Online, de webgebaseerde variant. Deze service kunt u ook gratis gebruiken zonder de software van NewsGator. Even inschrijven en u begint direct met een groot aantal feeds onderverdeeld in tien categorieën.
Verder kunt u op trefwoord zoeken naar meer feeds en een opml-bestand importeren.

De lijst met feeds is eenvoudig te ordenen en gebruikt favicons, waardoor de feeds beter herkenbaar zijn dan bij Google Reader. NewsGator biedt ook meer flexibiliteit bij de weergave van de artikelen (alleen de kop, een korte versie of het volledige artikel). Dat klinkt allemaal goed, maar terwijl Google Reader met een muisklik alle feeds ververst, ververst NewsGator de boel slechts eens per uur. En volgens de faq kun je opml-bestanden exporteren, maar hoe is volkomen onduidelijk. NewsGator doet verder alles in één venster (dus ook zonder dat handige derde venster) en helaas is hij vaak traag.

Aardige extra's zijn de NewsGator screensaver en de toolbar voor IE en Firefox. Bovendien biedt NewsGator een ‘smart feed': een slimme lijst die alle abonnementen doorzoekt op een trefwoord en de hits in een afzonderlijk hokje stopt. Er is echter maar één smart feed. Wie meer wil, moet het Premium Package kopen voor ca. $ 20.


Website: www.newsgator.com
Sterren: 3/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: